Ekonomi

Jefferies, kazanç raporu öncesinde Palantir hisseleri için fiyat hedefini yükseltti

Jefferies, Cuma günü Palantir Technologies Inc. (PLTR) için hedef fiyatını 22 dolardan 24 dolara yükseltti. Yatırım şirketi, şirketin 6 Mayıs’taki finansal sonuç açıklamasına yaklaşırken Palantir Technologies Inc. hisseleri için ‘Tut’ tavsiyesini korudu.

Yatırım şirketi, Palantir Technologies Inc. şirketini güçlü performansından dolayı överken, şirketin yapay zeka teknolojisine artan ilgiden büyük ölçüde faydalandığını belirtti. Bu yükseliş eğilimi, yıl başından bu yana %31 oranında yükselen şirket hisselerinde açıkça görülüyor ve şirketin geleceğine yönelik olumlu bir bakış açısına yol açıyor.

“Söz konusu olan, Palantir Technologies Inc. şirketinin art arda güçlü finansal sonuçlar verip veremeyeceği. Şirket son çeyrekte iyi bir performans sergiledi, ancak bundan önceki üç çeyrekteki performansı o kadar tutarlı değildi,” yorumunu yaptı Jefferies. “Yaklaşan mali rapor beklentisiyle hisse fiyatı artmış olsa da, ilk çeyrek hedeflerinin ulaşılabilir olduğuna inanıyoruz.”

“Analistler, ticari sektörün gücüne bağlı olarak tutarlı karşılaştırmalarda 3 puanlık bir yavaşlama olan %17’lik bir yıllık büyüme oranı bekliyor. Şirketin ilk çeyrekteki ticari gelirlerine ilişkin genel beklenti ise bir önceki yıla kıyasla %24’lük bir artış yönünde.”

Jefferies, ilk dört ayda 500 eğitim oturumunun tamamlanmasıyla sonuçlanan AI Platform Go-To-Market stratejisinin başarılı bir şekilde uygulanmasının daha da fazla büyümeye katkıda bulunabileceğini belirtti.

Sonuç olarak, yatırım şirketi piyasanın beklentilerinin gerçekçi olduğuna ve uluslararası hükümet sözleşmelerinin küresel siyasi sahnedeki son dalgalanmalar nedeniyle bir artış görebileceğine inanırken, Palantir Technologies Inc. için mevcut risk / ödül dengesinin makul olduğunu düşünüyorlar.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve tercüme edilmiş olup bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

demirozuajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu